vineri, 7 septembrie 2012

Sutienul potrivit

Sutienul este accesoriul de lenjerie intima cel mai important din garderoba oricarei femei, si asta nu o sustin numai specialistii in moda si design, ci si medicii. Un sutien nepotrivit te face sa arati imbatranita, sa nu te simti confortabil in hainele pe care le porti si iti schimonioseste pozitia in timpul mersului sau iti da dureri de spate atunci cand lucrezi din pozitia sezut, la birou.


Si masura sutienului conteaza foarte mult. In timp ce un sutien cu o masura prea mare iti va face sanii sa para lasati si iti va adauga cativa ani la varsta adevarata, un sutien cu o masura prea mica iti va face sangele sa circule cu greutate, si tesutul mamar va avea de suferit. De asemenea, un sutien nepotrivit poate provoca daune permanente asupra coloanei vertebrale si asupra pozitiei tale generale in timpul mersului  si in timpul orelor de program cand esti fortat sa pastrezi o anumita portura pentru o perioada mai lunga de timp.

Pentru a afla masura exacta a sanilor tai, si pentru a gasi sutienul potrivit, masoara circumferinta toracelui, fix sub sani. Apoi peste sani, in zona cea mai proeminenta, din pozitie normala, stai cat mai dreapta. Fa diferenta intre cele doua cifre, si ai gasit cupa de care ai nevoie, dupa cum urmeaza:

Diferenta de 1,5-2,5 cm – cupa A
Diferenta de 2,5-6,5 cm – cupa B
Diferenta de 6,5-9 cm – cupa C
Diferenta de 9-11,5 cm – cupa D
Diferenta de 11,5-15 cm – cupa E
Diferenta de 15-18 cm – cupa F.

Si materialul din care sunt confectionate aceste sutiene este extrem de important. Pentru purtarea zilnica, este cel mai indicat sa alegem un sutien din bumbac sau microfibra, in timp ce pentru evenimente speciale, pentru petreceri sau iesiri in club, pentru seri romantice sau elegante, recomandam combinatiile cu dantela. Ai intotdeauna grija cu ce te imbraci, alege sutienul potrivit in functie de materialul topului, in functie de culoarea acestuia, si in functie de maneca sau lipsa acesteia, de bretelele topului sau maieului. Indiferent cat de placuta este o tinuta in partea de sus, daca sutienul este la vedere, si contrasteaza din punct de vedere cromatic sau estetic, strici intreaga tinuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu